Welkom op de pagina van groep 6

Dag allemaal!

Op deze pagina vind je allerlei informatie over wat wij in groep 6 doen dit jaar. Verhaaltjes, foto's en leuke en handige linkjes. Blijf daarom af en toe deze pagina bezoeken! We gaan er samen een fijn jaar van maken. Groetjes,

Juf Ingrid Prakken en juf Willemijn ter Keurs

Leuke links:
Onlineklas.nl - oude website
Oefeningen technisch lezen
Leestrainer
Spelletjesplein

Kerststukjes maken

19december2017

In het fotoalbum zijn foto's te vinden van de middag dat groep 6 kerststukjes gemaakt heeft. Ze zijn prachtig geworden en het was reuze gezellig.

Knutselen samen met groep 5

15december2017

Op vrijdagmiddag hebben we een knutselmiddag gehad samen met groep 5, super gezellig! We maakten sneeuwpoppen van witte sokken en er kon gekozen worden uit een kerstkrans en kaarten maken. Er zijn mooie dingen gemaakt, maar bovenal was het erg gezellig!

Foto's zijn te vinden achter het inloggedeelte.

Schaatsen

15december2017

Op donderdag 14 december hebben we geschaatst op het Emmaplein. We hoefden gelukkig niet meer op de fiets, een paar lieve moeders hebben ons gebracht, super fijn!
We hadden de schaatsbaan voor ons zelf en naar mate het uur vorderde, ging iedereen steeds beter schaatsen. Heel gezellig was het!

In het fotoalbum zijn nog meer foto's te vinden.

Surprises

6december2017

Wat een prachtige surprises zijn er gemaakt! Het was een heel geslaagde en gezellige dag.

Streetwise

1december2017

Met streetwise hebben we geleerd hoeveel tijd je er voor nodig hebt om te remmen. We mochten inschatten hoe lang de remtijd van een auto is. We hebben ook geleerd waar je moet lopen als er geen voetpad is. En we leerden ook hoe belangrijk het is dat je gordel goed zit. We mochten aan het eind ook nog zelf remmen! Het nadeel was alleen dat het hard regende, maar verder was het leuk.

Lezen met groep drie!

11november2017

Met sprongen vooruit

3november2017

Elke vrijdag is het tijd voor rekenspelletjes van "Met sprongen vooruit' We doen echt leuke spelletjes met elkaar, ook was het voor een aantal kinderen tijd voor rekentijgers.

Nieuwe methode: Kriebels in je buik

27oktober2017

Op school hebben we een nieuwe methode: Kriebels in je buik. Vandaag stond de les: "Wat voor gevoel krijg jij, als...?" op het programma.

We spraken met elkaar over situaties die wel fijn of juist niet fijn zijn. Dat deden we als volgt:
De kinderen moesten briefjes omhoog houden wat zij vonden.
Rood: Nee gevoel: als je van binnen voelt dat je iets niet wilt of leuk vindt
Groen: Ja gevoel: Als je van binnen voelt dat je iets wilt of fijn vindt.
Oranje: Twijfel gevoel: Als je twijfel of je het fijn vindt of niet.

Vragen waren onder andere:
Wat voor gevoel krijg je, als..
..als jouw beste vriend/vriendin je een knuffel geeft als je verdrietig bent?
..als een klasgenoot dicht tegen je aan gaat staan tijdens de gymles?
..je vriendje/vriendinnetje (je verkering) met je wilt zoenen, maar jij dat niet wilt?
..je oma je een zoen op je wang geeft, omdat ze je lief vindt?

Ook hebben de kinderen nog in tweetallen gesproken over situaties die prettig of onprettig zijn.

Het leverde mooie gesprekken op! De kinderen vonden het eerst wel gek om over verliefdheid en zoenen en zo te praten, maar ook wel leerzaam. Er staan nog veel leuke en leerzame lessen op het programma.

Voorleeswedstrijd

12oktober2017

Oehh, wat was het spannend die kinderboekenweek. Overal hingen vleermuizen, skeletten, spoken... Brr!

Waar de kinderen ook de bibbers van kregen was de voorleeswedstrijd. Best spannend om voor de klas voor te lezen, maar een heel aantal durfde het aan en heeft prachtig voorgelezen.

Uiteindelijk hadden we een top 3 van Nioby, Lauren en Olivier. Zij hebben nog een keer voor ons voorgelezen en daar kwam als uiteindelijk winnaar Olivier uit.
Hij heeft op donderdag 12 oktober voor de hele school voorgelezen en werd uiteindelijk 2e van groep 4,5,6. Super knap en goed gedaan!

Beeldenroute

12oktober2017

Woensdag 11 oktober zijn we met de klas op de fiets naar het gemeentehuis gegaan, daarna hebben we een route langs allemaal beelden gelopen. We hebben een hoop geleerd! Achter de inlog zijn de foto's te vinden.

We zijn gestart!

17augustus2017

Het schooljaar is begonnen, we hebben er zin in! In het fotoalbum zijn foto's te zien van ons groepswerk op het schoolplein. Leuk om zo met elkaar het jaar te starten.