Welkom op de pagina van groep 5!

Op deze pagina proberen we jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden over wat we doen in de klas, de uitjes, foto's etc. Kijk hier dus zo nu en dan eens op.

Leuke links:
- Onlineklas.nl - oude website
- Oefeningen technisch lezen
- Leestrainer
- Spelletjesplein

Nog meer oefenen? Kijk dan eens op squla of familie pluijm.

Het muizenhuis

8februari2018

We zijn begonnen met het kijken van een aflevering van het klokhuis. In deze aflevering werd uitgelegd hoe je zelf een muizenhuis kunt maken. Nadat we enthousiast waren geworden zijn we op www.hetmuizenhuis.nl instructiefilmpjes gaan kijken. De meeste kinderen gingen naar huis met een hele waslijst aan restmateriaal wat ze wilde gaan verzamelen. Daar hadden ze een week de tijd voor....

Kerstlunch

22december2017

Een gezellige afsluiting met elkaar van 2017.

Knutselen voor kerst

15december2017

Op vrijdagmiddag 15 december was het tijd voor een knutselmiddag met als thema kerst. Alle kinderen hadden een witte sok meegenomen. Wat gingen we daar nou mee doen??

Sinterklaas!

5december2017

Wat was het gezellig vandaag! Op maandag 4 december werden de surprises naar binnen gebracht en wat was er veel aandacht aan besteed. Leuk om te zien dat we allemaal geprobeerd hebben om iets moois te maken voor een ander. Nadat we de hele dag konden genieten van het bekijken, was het dan eindelijk op 5 december zover!

Eerst de Sint welkom geheten en daarna met het uitpakken gestart. We hebben genoten met elkaar! Het was een heel gezellige ochtend.

Zie binnenkort ook ons fotoalbum met alle foto's.

Samenwerken in groepjes tijdens de les Leeslink

23oktober2017

Tijdens de vierde les van Leeslink ( begrijpend lezen) zijn we gestart om in groepjes van vier de tekst onder de knie te krijgen. Eerst hebben we besproken hoe je dat nu handig aan kunt pakken. Nou dat wist groep 5 wel: SAMENWERKEN! Maar ja.... wat houdt samenwerken nu eigenlijk in en hoe krijg je dat voor elkaar?

zie ook ons fotoalbum voor meer foto's.

Hier zijn we dan.....! De nieuwe groep 5

23oktober2017

Even gezellig met elkaar op de foto zo aan het begin van het jaar! We hebben er veel zin en hopen op een fijn en leerzaam jaar.