Welkom op de pagina van groep 4!

Het schooljaar is weer begonnen. We zullen een hoop nieuwe dingen gaan leren dit jaar. We maken er iets moois van met elkaar.

26oktober2017

In groep 4 zijn we naast taal, rekenen en spelling ook bezig met de wereld om ons heen. Wat zien we en wat kunnen we ervan leren. Een mooi voorbeeld is het ontkiemen van bonen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot plantjes.

Op de vrijdagochtenden zijn we bezig met 21e eeuwse vaardigheden. Momenteel zijn we bezig in groepjes met het ontwerpen van een camping. Iedereen heeft daar een ander idee bij en samen moeten ze de mooiste en leukste camping ontwerpen! De camping moet voldoen aan bepaalde eisen. Dit levert boeiende discussies op. Het proces om te komen tot een goed eindproduct is hierbij belangrijk. Alle vakgebieden zijn erin verweven, maar de kinderen ervaren het niet als werken. Aan het einde wordt de camping door het groepje gepresenteerd.

Bewegend leren neemt ook steeds meer plaats in ons dagelijks onderwijs. Denk hierbij aan springen op de getallenlijn, springen op woorden bij technisch lezen. Maar ook het oefenen van woordenschat door kaartjes met woorden en de betekenis bij elkaar te zoeken. De kinderen krijgen dan kaartjes uitgedeeld en moeten dan op het teken van de leerkracht door elkaar lopen en op zoek naar een match. Op het laatst blijven er dan regelmatig kaartjes over van woorden die moeilijk zijn, die dan besproken worden in de klas.

Met spelling kun je bewegend leren door te gaan staan als een woord bijvoorbeeld met de v begint en gaan zitten wanneer het met een f begint.