Welkom bij de Vissen!

Na een fijne zomervakantie zijn we weer begonnen. Iedereen had weer zin in het nieuwe schooljaar. Het eerste thema van dit jaar is: bouwen. We bouwen buiten hutten van lappen en stokken, in de klas metselen de kinderen met plaksel blokjes op elkaar en knutselen huisjes met deuren en ramen van papier. We raken niet uitgepraat over de bouwplaats. Er is zoveel te zien en te bespreken.

De boerderij

16april2018

Tijdens het thema 'jonge dieren' zijn we naar Geertjes Hoeve geweest. De kinderen hebben de jonge geitjes een flesje gegeven en hebben naar hartelust in de hooiberg gespeeld.

Paasfeest

16april2018

Na de Paasviering hebben we met elkaar een eierkoek versierd en later aten we aan een lange tafel de paaslunch.

Thema 'de hulpdiensten'

7februari2018

Ta tu, ta tu is een regelmatig terugkerend geluid wanneer er brandweertje, ambulance of politieagentje wordt gespeeld. We zijn heel wat te weten gekomen over de hulpdiensten door de bezoekjes van de wijkagent en de brandweer. We mochten ook in de politieauto kijken en een ritje maken met de brandweerauto.

kerst high tea

21december2017

Lekker peuzelen tijdens de kerst high tea van al het lekkers dat is meegebracht van thuis.

Toet toet

27november2017

Tijdens de verkeersles oefenen de kinderen 'het oversteken'  en leren enkele belangrijke verkeersregels/afspraken, die in het dagelijks verkeer voor hem/haar belangrijk zijn. Zo is o.a. het gebruik van autostoeltje en gordel besproken en het verkeerslicht.

Sint en Piet

27november2017

De kinderen spelen naar hartelust Sinterklaasje in de kamer van Sinterklaas.

Dansen

26november2017

In het speellokaal wordt volop gedanst. In de speelgoedwinkel zijn allerlei knuffels en poppen te koop. Als de winkeljuffrouw 's avonds naar huis gaat, worden de knuffels en poppen wakker. De kinderen dansen als een knuffelbeer, een houten pop, een slappe pop en als een ballarina uit een muziekdoosje.

Herfstwandeling

30oktober2017

Tijdens de herfstwandeling hebben de kinderen naar allerlei herfstmateriaal uit de natuur gezocht, zoals eikels, kastanjes, gekleurde bladeren en esdoornvleugeltjes. Hiermee maken we een herfsttafel in de klas. Onderweg zagen we veel struiken met besjes (rode, oranje en witte) die de vogels graag lusten en paddestoelen die je bijna niet zag, omdat ze een schutkleur hadden. Vlakbij school zagen we ook een eekhoorn vliegensvlug van boom naar boom springen. Trouwens op het schoolplein is ook veel te beleven. Lekker springen in de grote hopen bladeren en zoeken naar slakken, pissenbedden, spinnen en andere kriebelbeestjes.