Welkom bij de Bloemen

Een nieuwe leesstoel

18november2017

We kregen zomaar een nieuwe stoel voor in de leeshoek. De hulpjes proberen hem even uit en hij zit hééééérlijk!

De krokodil

29oktober2017

Bij de afsluiting van de Kinderboekenweek zongen de kinderen van de bloemen over een krokodil die bijt in je..... bil!

Herfst

28oktober2017

Het is herfst, de blaadjes dwarrelen in het rond en de groep van de bloemen maakte een herfstwandeling rond de school. Wie iets bijzonders zag moest even een seintje geven, dan zouden we stoppen om het te bekijken. Nou, dat was niet tegen dovemansoren gezegd...

28oktober2017

Je kunt ook een knikkerbaan bouwen. Het is een heel gepuzzel: hoe krijg je het voor elkaar dat de knikker rolt zols jij het wilt?

Het is leuk om te zien hoe verschillend kinderen met deze uitdaging omgaan. De één gaat net zo lang door tot het lukt, ook al duurt het een hele dag, en de ander kan er het geduld niet voor opbrengen.

28oktober2017

We zijn ook op een echte bouwplaats gaan kijken. We mochten er niet op, maar we konden alles wel goed zien: de betonmolen, een hele hoge kraan, een bouwkeet en echte bouwvakkers die bezig waren met planken en een boor. Bouwen maakt ook lawaai...

28oktober2017

Het eerste thema is Bouwen. We bouwen hutten van lappen en stokken, we metselen zelf een huisje of een ander gebouw en natuurlijk bouwen we volop met lego, duplo en kapla.

Bij fotoalbum zijn meer foto's te zien.

28oktober2017

Ons themaboek heet: Kom uit die kraan! Bart wil op de bouwplaats, maar dat mag niet. Toch bestuurt hij de wals, de betonwagen en de hijskraan en tot slot vangt hij ook nog twee boeven!

We maakten een mindmap van het verhaal en een verteltafel om het verhaal na te spelen.

Naar Boer Leo!

28oktober2017

Dinsdag 19 september gingen we op schoolreis naar Boer Leo. De dag was veel te kort: boter maken, kamelen voeren, op de tractor rijden, cavia's aaien en natuurlijk lekker in de grote speeltuin spelen.

Kijk voor de foto's bij fotoalbum.

Welkom bij de Bloemen

21augustus2017